sTalking - en podcast

I denne podcastserie kommer vi bredt omkring stalking, dykker ned i temaer og kommer med brugbare råd.

Forskellige fagpersoner gør lytteren klogere på de enkelte emner og personlige fortællinger tegner et billede af, hvordan det er at være udsat for stalking. 

 

Musik: Lydmor

Vært: Dorte Rømer

 

Podcasten er støttet af Offerfonden

sTalking podcast – Forståelse, Håndtering og Følelsesmæssige Konsekvenser

En podcast om stalking har til formål at uddybe forståelsen af, hvorfor nogle mennesker stalker, samt at give råd til, hvordan man kan håndtere en stalker. Podcasten vil også udforske de følelsesmæssige effekter af stalking på ofrene. Denne serie består af i alt 8 episoder, som udgives ugentligt.
 

Hvorfor stalker folk?

Podcasten vil udforske de forskellige psykologiske og sociale faktorer, der kan motivere en person til at forfølge en anden. Dette inkluderer et ønske om kontrol, følelsesmæssig afhængighed, afviste følelser, eller psykiske lidelser.
 

Hvordan kan jeg håndtere en stalker?

Podcasten vil give lytterne praktiske tips til, hvordan man bedst kan håndtere en stalker. Det omfatter råd om, hvordan man kan øge sin personlige sikkerhed, hvornår og hvordan man skal kontakte politiet, og hvordan man opretholder en journal over stalking-hændelser.
 

Hvad er den følelsesmæssige effekt af stalking?

Podcasten vil diskutere de dybe følelsesmæssige konsekvenser, som stalking kan have på ofrene, herunder angst, depression, og PTSD. Der vil også blive givet plads til personlige historier fra ofre, som kan give et mere nuanceret billede af, hvordan det er at leve med konsekvenserne af stalking.
 
Dette format giver lytterne et dybere indblik i de komplekse aspekter af stalking og tilbyder samtidig konkrete råd og støtte til dem, der måtte opleve det.
 

Episodeoversigt

Hvad er stalking?

sTalking episode 1

I dette afsnit bliver vi klogere på definitionen af stalking. Vært Dorte Rømer har kriminolog og videnskonsulent i Dansk Stalking Center, Clara Rathnov, i studiet. Sammen taler de om forskellen på konflikt og stalking, gennemgår hvordan man dokumenterer stalking og ser på eksempler på stalkingadfærd.

 

Stalking i populærkulturen

sTalking Episode 2

I dette afsnit af Dansk Stalking Centers podcastserie ser vi nærmere på populærkulturens romantisering af stalkingadfærd. Vært Dorte Rømer har besøg i studiet af psykolog Laurids Møller og PhD-studerende Didde Hauch. Sammen undersøger de, hvad det betyder, når film og musik gang på gang blåstempler grænseoverskridende adfærd som romantisk og udtryk for kærlighed.

 

Stalkingens konsekvenser

sTalking episode 3

Stalking er en forbrydelse, der ofte sætter dybe spor i dem, der bliver berørt af den. I dette afsnit dykker vi sammen med Jeanette Louring, der er psykolog i Dansk Stalking Center, ned i stalkingens konsekvenser. Og vi hører en tidligere stalkingudsat fortælle sin historie og hvad stalkingen har haft af konsekvenser for hende.

 

Juridisk blik på stalking

sTalking episode 4

Stalking er ulovligt. Men hvad siger loven egentlig? Hvordan skal den forstås? Hvad er et tilhold og hvad vil det sige at få et? Alt det bliver vi klogere på i dette afsnit, hvor vi har besøg af Sascha, der er juridisk rådgiver i Dansk Stalking Center.

 

Kontakten med politiet

sTalking episode 5

Det er ofte nødvendigt at inddrage politiet i stalkingsager. Men hvad sker der, når man kontakter politiet? Det gør konsulent og politiassistent Nadia Gadeberg os klogere på i dette afsnit. Og så hører vi Katrine Salomon Brygmanns personlige fortælling om et voldsomt nabostalkingforløb.

 

Når stalkingen er digital

sTalking episode 6

Digitale elementer indgår i langt de fleste stalkingforløb. Sociale medier, apps og internettjenester gør, at vi kan være tilgængelige hele tiden, men de gør det også muligt at stalke over afstande og 24/7. I dette afsnit ser vi nærmere på den digitale stalking sammen med Thomas, der er IT-sikkerhedsekspert i Dansk Stalking Center, og Christian Mogensen, der er Ekspert i Digitale Medier og Kulturer.

 

 

Stalking i børnehøjde

sTalking episode 7

En stor del af de op mod 100.000 danskere, der hvert år udsættes for stalking, har børn. Og børnene bliver dermed direkte eller indirekte også udsat. Men hvordan ser stalking ud i børnehøjde? Det undersøger vi i dette afsnit, hvor vi har besøg af Tina og Anne, der begge er psykologer i Dansk Stalking Center.