sTalking podcast logo

sTalking - en podcast

I denne podcastserie kommer vi bredt omkring stalking, dykker ned i temaer og kommer med brugbare råd.

Forskellige fagpersoner gør lytteren klogere på de enkelte emner og personlige fortællinger tegner et billede af, hvordan det er at være udsat for stalking. 

 

Musik: Lydmor

Vært: Dorte Rømer

 

Podcasten er støttet af Offerfonden

Episodeoversigt

Hvad er stalking?

sTalking episode 1

I dette afsnit bliver vi klogere på definitionen af stalking. Vært Dorte Rømer har kriminolog og videnskonsulent i Dansk Stalking Center, Clara Rathnov, i studiet. Sammen taler de om forskellen på konflikt og stalking, gennemgår hvordan man dokumenterer stalking og ser på eksempler på stalkingadfærd.

 

Stalking i populærkulturen

sTalking Episode 2

I dette afsnit af Dansk Stalking Centers podcastserie ser vi nærmere på populærkulturens romantisering af stalkingadfærd. Vært Dorte Rømer har besøg i studiet af psykolog Laurids Møller og PhD-studerende Didde Hauch. Sammen undersøger de, hvad det betyder, når film og musik gang på gang blåstempler grænseoverskridende adfærd som romantisk og udtryk for kærlighed.

 

Stalkingens konsekvenser

sTalking episode 3

Stalking er en forbrydelse, der ofte sætter dybe spor i dem, der bliver berørt af den. I dette afsnit dykker vi sammen med Jeanette Louring, der er psykolog i Dansk Stalking Center, ned i stalkingens konsekvenser. Og vi hører en tidligere stalkingudsat fortælle sin historie og hvad stalkingen har haft af konsekvenser for hende.

 

Juridisk blik på stalking

sTalking episode 4

Stalking er ulovligt. Men hvad siger loven egentlig? Hvordan skal den forstås? Hvad er et tilhold og hvad vil det sige at få et? Alt det bliver vi klogere på i dette afsnit, hvor vi har besøg af Sascha, der er juridisk rådgiver i Dansk Stalking Center.

 

Kontakten med politiet

sTalking episode 5

Det er ofte nødvendigt at inddrage politiet i stalkingsager. Men hvad sker der, når man kontakter politiet? Det gør konsulent og politiassistent Nadia Gadeberg os klogere på i dette afsnit. Og så hører vi Katrine Salomon Brygmanns personlige fortælling om et voldsomt nabostalkingforløb.

 

Når stalkingen er digital

sTalking episode 6

Digitale elementer indgår i langt de fleste stalkingforløb. Sociale medier, apps og internettjenester gør, at vi kan være tilgængelige hele tiden, men de gør det også muligt at stalke over afstande og 24/7. I dette afsnit ser vi nærmere på den digitale stalking sammen med Thomas, der er IT-sikkerhedsekspert i Dansk Stalking Center, og Christian Mogensen, der er Ekspert i Digitale Medier og Kulturer.


Stalking i børnehøjde

sTalking episode 7

En stor del af de op mod 100.000 danskere, der hvert år udsættes for stalking, har børn. Og børnene bliver dermed direkte eller indirekte også udsat. Men hvordan ser stalking ud i børnehøjde? Det undersøger vi i dette afsnit, hvor vi har besøg af Tina og Anne, der begge er psykologer i Dansk Stalking Center.


Hvorfor stalker man?

sTalking episode 8

Hvad får nogen til at begynde at stalke et andet menneske? Hvem udvikler stalkingadfærd? Og hvad kan man gøre for at stoppe den? Det dykker vi ned i i dette afsnit, hvor vi vender fokusset mod stalkingudøverne. Vært Dorte Rømer har psykolog Laurids Møller i studiet. 


Pårørende til en stalkingudsat

sTalking episode 9

Hvordan passer man på sig selv som pårørende og hvad kan man gøre for at støtte den stalkingudsatte? Det er emnet i dette afsnit, hvor vi taler med Jeanette Louring, der er psykolog i Dansk Stalking Center. Og så fortæller Signe Nordal om at gå fra et voldeligt forhold til et stalkingforløb. 


Mænd som stalkingudsatte

sTalking episode 10

En tredjedel af alle stalkingudsatte er mænd. Alligevel bliver et typisk stalkingoffer næsten altid portrætteret som en kvinde. Men er der forskel på at være stalkingudsat som mand og kvinde? Det undersøger vi i dette afsnit sammen med Laurids Møller, der er psykolog i Dansk Stalking Center. Og så hører vi Peters personlige fortælling om et langt opslidende stalkingforløb.