Sanne 57 år – forfulgt af kollega

Sanne er blevet stalket gennem seks måneder af en tidligere medarbejder, Gitte, som hun havde ansat som vikar i sit tolke- og translatørfirma. Den kvindelige medarbejder passede sine arbejdsopgaver fra sin hjemmearbejdsplads. Opgaverne bestod i at oversætte tekster fra dansk til fremmedsprog. Mange af kunderne tilhørte en god fast kundekreds, som Sanne havde oparbejdet gennem en del år.

 

Blev mere skarp i tonen
Normalt tog Sanne sig selv af al kontakt og kontraktforhandling med kunderne. Medarbejderne fik alle opgaveinstrukser af Sanne, uden på noget tidspunkt at have kontakt med kunderne. Efter at Gitte havde arbejdet for Sanne i et par måneder, blev hun pludselig mere og mere skarp i tonen. Hun ringede og sms’ede i én uendelighed og hun brokkede sig, hvis Sanne ikke reagerede prompte på hendes kontaktforsøg.

bag på nogens hoved med håret i vinden

Sanne mistede kunde på grund af Gitte
På et tidspunkt havde Sanne en oversættelse for en særlig kunde, som hun selv havde skrevet fast for i et par år. Hun havde ikke selv tid til opgaven denne gang på grund af en anden stor opgave. Hun overlod derfor opgaven til Gitte. På grund af opgavens omfang og type, var hun nødt til at sætte de to i forbindelse med hinanden, så kunden selv kunne introducere Gitte til opgaven. Efter kort tid udviklede situationen sig, fordi Gitte var utilfreds med arbejdsbetingelserne, hvor hun mente, at kunden snød hende i forhold til timeregnskabet. Hun beklagede sig så voldsomt til ham, at han til sidst brød samarbejdet og Sanne mistede ham som kunde.

 

Blev fyret og begyndte at stalke
I forbindelse med en anden opgave, for en ny kunde, opførte Gitte sig så ubehageligt overfor kunden, at han efter endt arbejdsopgave brød samarbejdet med Sanne. I samme periode begyndte Gitte at brokke sig voldsomt over store og små ting. En dag, hvor hun kaldte Sanne for ’dumme kælling’ blev det for meget, og så var det slut. Gitte blev fyret med øjeblikkeligt varsel. Hun var vred og anklagende. Hun ringede og skældte ud, ligesom hun sende truende mails og sms’er, om at hun ville ødelægge Sannes virksomhed og hænge hende ud i offentligheden. Sanne blokkerede sin mail for hendes kontaktforsøg, men det virkede kun kortvarigt, for så begyndte Gitte i stedet at ringe og skrive breve, hvor hun truede med advokater og politiet. På et tidspunkt truede hun også med at fortælle mere ’spændende historier’ om Sanne og hendes mands liv. Hvad hun mente med dette blev Sanne aldrig klar over.

 

Grunden til, at medarbejderen reagerede som hun gjorde, var at Sanne havde forhindret hende i at få arbejde i et lignende firma, som de begge kendte. Det så Sanne ikke som noget forkert, tværtimod var det ment som en hjælp til hendes kollega, som egentlig var en konkurrent, for at denne ikke også skulle miste kunder. Efter et par måneder med telefonchikane og brevkontakter gik Sanne til det lokale politi. Hun havde samlet dokumenter på alle anklager og kontaktforsøg. Betjenten tog sagen alvorligt med det samme. Han ringede Gitte op og meddelte hende, at hun skulle holde sig langt fra alt, hvad der havde med Sanne og hendes virksomhed at gøre, ellers ville hun få en alvorlig sag på nakken!

Henvendelsen virkede. Sanne hørte aldrig mere fra hende. Siden har Sanne kun haft positivt at sige om betjentens hurtige og resolutte handling. Sanne følte sig aldrig bange, men hun blev voldsomt stresset gennem flere måneder, da det hele var på sit højeste og da hun ikke vidste, hvad Gitte kunne finde på at gøre.