Ny stalkingparagraf, akkreditering og vokseværk er nogle af de overskrifter, der fylder, når vi ser tilbage på 2022. I vores årsberetning kan du gå på opdagelse i året set med DSCs briller og få et billede af, hvordan stalking ser ud i Danmark

 

I vores årsberetning for 2022 dykker vi ned i det år, vi ved nytåret sagde farvel til og som har været et begivenhedsrigt et i Dansk Stalking Centers historie. Vi har oplevet det første år med stalkingparagraffen, vi har endnu engang slået rekord i antallet af henvendelser til vores telefonrådgivning og vi har udvidet centret, så vi kan hjælpe endnu flere udsatte, pårørende, fagpersoner og udøvere. I årsberetningen gør vi status over det hele.


Du kan også blive klogere på nogle af de spændende projekter, vi har haft i 2022. Du kan læse om vores tværsektorielle samarbejde med Sydøstjyllands Politi og de syv kommuner i politikredsen i projektet Tryg i Sydøstjylland. Og du kan læse om, hvordan vi arbejder med at bekæmpe, forebygge og rådgive om digital stalking i projektet Intervention mod Digital Stalking.


I Dansk Stalking Center får vi mange henvendelser fra studerende og journalister, der ønsker at vide mere om stalking i Danmark og vores arbejde. Det vil vi rigtig gerne hjælpe med og vi ser det som en vigtig opgave at bidrage med den nyeste viden om stalking i Danmark. Vi indsamler løbende data fra vores Intervention. Det gør vi for at blive klogere på stalking og for at evaluere det arbejde, vi laver. I årsberetningen har vi samlet den data og det tegner et billede af, hvordan stalking i Danmark ser ud lige nu.


God læselyst!